Catatan Popular

Sabtu, 23 Februari 2013

Gempar! Penemuan Belut Berwarna Merah Di ChinaGempar! Penemuan Belut Berwarna Merah Di China


Kebiasaannya kita hanya dapat melihat belut berwarna gelap seperti hitam. Namun begitu, di China terdapat seekor belut yang berwana merah darahberjaya ditemui. KisahBest.My difahamkan, penemuan itu bermula apabila lelaki tersebut pergi memancing di sebuah sungai. Tiba-tiba umpanya mengena dan bergerak. Sangkaan awal dirinya adalah seekor ikan. Namun ia terkejut apabila mendapati ia adalah spesis belut yang berwarna merah. Pelik! Cuba lihat gambar di bawah ini.
belut1
Mr chen dari sebuah perkampungan di Lishan China, seperti biasa memancing pada waktu petang kira-kira pukul 4 petang. Pada masa itu tidak ada yang apa-apa yang aneh dengan keadaan sungai mahupun suasana sekeliling, setelah beberapa lama menunggu tiba-tiba pancingnya diragut yang di jangkanya seekor ikan, ternyata ianya seekor belut dan yang sungguh mengejutkan lagi Mr Chen warna kulit belut tersebut adalah benar benar berwarna merah darah.
belut2
belut3
Penemuan ini menghebohkan penduduk setempat. Pakar perikanan memberi amaran agar belut itu tidak dimakan, di khuatiri belut itu ada mengandungi unsur berbahaya bagi tubuh manusia. Kini belut pelik itu ada dalam peliharaan Mr Chen sekeluarga.

Tiada ulasan: